Sommerens prakt

Sommermånedene står for tur – med kalenderen full av festivaler, arrangement og ikke minst; godt vertskap som ønsker velkommen.

Museer for de nysgjerrige, bading ute og inne for de svømmeglade, flott natur og spennende festivaler og  aktiviteter for alle.

Bli med på en tidsreise

To vikingkledde verter utenfor langhuset på Bukkøy - Klikk for stort bilde

Besøk Avaldsnes og Nordvegen Historiesenter for å utforske Norges historie.  Møt vikinger til aktiviteter og guidet tur hver dag fra midten av juni til medio august på vikinggården. Gøy for de minste med aktivitetshefte eller å løse rebusen Vikingjakten. Vestlandets største vikingfestival går av stabelen første uken i juni.

Her kan du være med på guidet tur i Kongsgårdsruinen og Olavskirken. Og slå følge med pilgrim Siv på teatralsk vandring anno 1308 rundt og i middelalderkirken.

Du kan oppleve gruveområdet på Visnes med en historisk vandring sammen med rallaren og funksjonærfrue søndager i juli.

I Åkrehamn kan du også møte sildakånå på teatral vandring i byen og fiskeren på M/S RIMA under Fiskeridagene og helgen etter, i august. 

Utforsk trehusidyllen Skudeneshavn

Det er alltid noe nytt å oppdage i byen; pop-up butikker, antikk-handel, kunstutstillinger – og nyutsprungne roser. 

To jenter i sommerkjole på broen ser ut over havna i Skudeneshavn med sjøhus og båt - Klikk for stort bilde

Ekstra liv og røre blir det under Skudefestivalen første helgen i juli; med båter, kystkultur, konserter og aktiviteter!

Kom og se Skudeneshavns gullalder utfolde seg, mer enn 100 år senere! Hver lørdag i juli kan du følge skuespillere på en reise. Her blir du kjent med byens utvikling gjennom ulike blikk og ståsted. 

Et hvitt trehus med grønn dør, blomstrende klatreplanter og to hvite benker - Klikk for stort bilde

Ønsker du å gå byvandring på egenhånd? Ta en digital tur med appen Tilbakeblikk. Skudeneshavn museum rommer mye interessant og tilbyr guidet tur i byen og på Syreneset Fort. Skude miniatyr sin magiske lille verden er vel verdt besøk.

Skjærgården kan oppleves med SUP fra Saltråk, på havnetur med skipper og i robåt fra turistkontoret. Sykkel og elektrisk toseter Twizy for leie. Hopp i havet og varm deg i sauna på BadeOlena. Spennende turterreng, med søndagsåpen Røyningsbu.

Barnlig moro

Har du vært i eventyrskogen på Lindøy, Fosen? Kjekt område med gapahuk, grillmuligheter, strand, sandvolley og klatretau. Lindøy er et populært sted for bærplukking og fiske, med litt flaks kan du få sjøaure på kroken. Området kan også utforskes til havs med leid kano, og en kort kjøretur unna venter spennende grottesafari på Fosen

Barn med bøtter i vannkanten over til stranden på Lindøy - Klikk for stort bilde

Møt dyrene i Haugaland Zoo – Karmøys spennende dyrepark! Den store og innholdsrike parken finner du på Torvastad.

Gratis sommerkino på Kopervik Kino tirsdager i juli.

Ut på Eventyrjakt – aktivitetsrebus for eventyrlystne som tar turen til Skudeneshavn, Åkrehamn, Visnes eller Kopervik. 

Strandlek og vannsport

Jenter hopper i sommerklær ned på hvit sand på Åkrasanden - Klikk for stort bilde

Våre Blått Flagg strender inviterer til hvit sand og klart vann, og er ideelle for bading, sandslottbygging og drageflyging. På de flotte varme dagene kan du kjøpe is i strandbaren og Europamester Martin Møller Hovda arrangerer windsurf nybegynnerkurs (begge på Åkrasanden). 

Raw Ocean Lodge tilbyr guidede fisketurer, fotturer, SUPturer, og aktiviteter som buldring og surfing, med utleie av utstyr. På Skaarnesheimen er det åpen sommerkafé hver dag.

Golf for enhver smak

Velg mellom tre golfbaner i naturskjønne omgivelser: Torvastad, Kolnes, Skudeneshavn.
Ta med frisbee og utfordre venner og familie på Blikshavn, i Liarlund eller Bjørgene.
Minigolfen familiepark finner du på Torvastad: