Gøy for familien

I Karmøy er det mye å utforske; museer for de nysgjerrige, bading ute og inne for de svømmeglade, og natur og lek for alle.

Viking for en dag

På Avaldsnes inviteres du til å bli med på en reise i tid! 

Jente med rustning og hjelm utkledd som viking med utstillingsdukker av Harald Hårfagre og Gyda - Klikk for stort bilde

Møt vikinger til aktiviteter og omvisning på vikinggården. Her kan du prøve deg på vikingjaktrebus og bueskyting - og få oppleve vikingenes arbeid med tradisjonshåndverk. 

Hos Harald Hårfagre og Gyda på Nordvegen Historiesenter kan du kle deg som viking og utforske «Mimes brønn»; kunnskapens kilde i norrøn mytologi. 

Ut på eventyr

Jente i strandkanten på Lindøy - Klikk for stort bilde

Har du vært i eventyrskogen på Lindøy? Kjekt område med gapahuk, grillmuligheter, strand, sandvolley og klatretau. Lindøy er et populært sted for bærplukking og fiske, med litt flaks kan du få sjøaure på kroken. Området kan også utforskes til havs med leid kano, og en kort kjøretur unna venter spennende grottesafari på Fosen

Eventyrjakten

Aktivitetsrebus for Skudeneshavn (PDF, 2 MB), Åkrehamn (PDF, 2 MB), Kopervik (PDF, 2 MB) og Visnes (PDF, 476 kB). Kart kan skrives ut eller plukkes opp på stedet.

Visste du at?

Det finnes mange skjulte geocacher som kan oppdages hele året gjennom. 

Utfordre til spill

Gutt som spiller minigolf inne på låve - Klikk for stort bilde

Minigolfen familiepark er Europas største - og flotteste - minigolf. På Torvastad inviteres du til spill i spennende omgivelser; i vikingriket, på piratøyå, i parken og gruvå, inne på låven eller ute blant sauene på gårdstunet. Vips, så har timene flydd!

For dyrevenner

I Karmøy kan du møte mange vennlige fjes. Sau, ku og hest ute i det fri. I dyrepark og på åpen gård.

Jente ser på krokodille i Haugaland zoo - Klikk for stort bilde

Møt dyrene i Haugaland Zoo – Karmøys spennende dyrepark! Den store og innholdsrike parken finner du på Torvastad.

Snurrevarden er et småbruk som ligger på Håvik hvor du møter mange søte dyr. Her inviteres du til åpen gård med kjekke aktiviteter.

Høyt og lavt

Det er mye gøy å utforske; i skate-, pumptrack- og trampolinepark, klatrevegger, på padel, tennis- og squashbaner, med putball, paintball, og i svømmehall. Har du en drøm om å surfe?

Innta et fort

Syreneset fort er et spennende kulturminne å boltre seg i. 

Mennesker på taket på Syreneset forts kommandobunker - Klikk for stort bilde

Den enorme kommandobunkeren fra 2.verdenskrig er et imponerende skue speidende utover havet. Fortet var utstyrt med fem kanoner med skuddvidde på 21.000m.  Her er mye å klatre på og krype inn i. Det er mørkt i bunkerne, så ta gjerne med hodelykt. En kort 2,6km gåtur t/r med mye å utforske venter.

Innevær?

Len deg tilbake og la deg underholde innendørs; på kino, bibliotekkulturhus og interessante museum.