Strandliv

Med Nordsjøen som nærmeste nabo er det aldri et kjedelig øyeblikk. Friske temperaturer og heftige bølger en viking verdig. Kom og opplev The viking spirit!

Silkemyke sandstrender 

I havgapet. Milevis med strender på kanten av Norge.

Sandvesanden med strand, hav og berg - Klikk for stort bilde Ellen May Nielsen

Den hvite sanden, det flotte lyset og ville havet kan du nyte hele året. Både vannsport, vandring og stormsafari gir gode naturopplevelser i mørketida og sandlek er ypperlig på fine sommerdager.

Sandvesanden

Av Karmøys fineste strandperler med gylne sanddyner, svaberg og bølgedramatikk. Ekstremt artsrikt. En kyststi-tur til Sandve havn anbefales! Er det sommer så er kafeen åpen på Raw Ocean Lodge.

Åkrasanden

Stadig kåret til Norges fineste, med hvite strender så langt øyet rekker. Følg kyststi langs strandlinjen Åkrehamn-Ferkingstad for spennende historiske spor og kulturlandskap.

Visste du at?

Begge strendene er miljømerket Blått Flagg?

Blått Flagg er en internasjonal sertifisering, og standardene som må oppfylles, er universelle. Her følges beste praksis når det gjelder miljøvern, vannkvalitet og tilgjengelighet. Lokalsamfunnet og strandforvaltningen er engasjert i å bevare og beskytte miljøet for kommende generasjoner.

Jente og kunstverket TID på Åkrasanden - Klikk for stort bilde

Tid for refleksjon

På Åkrasanden hedres Moritz Rabinowitz for sin bevissthet om allemannsrett og antinazisme. I 1940 var han av de første deporterte norske jøder. «Tid» er laget av glasskunstner Kirsten Vikingstad Hermansson.

Bølger & vind

Uansett årstid, Karmøy er et mekka for ekstremsport junkies! Enkel adkomst og gode parkeringsforhold like ved strendene. 

Brettseiler Åkrasanden i solnedgang - Klikk for stort bilde Liv Margaret Eliassen

Det er gode forhold for surfing sommer og tidlig høst, spesielt for nybegynnere med relativt liten bølgestørrelse. Kraftig vind og åpent hav gjør vinteren til høysesong for de mer erfarne.

surfer med brett gående mot stranda og svaberg i bakgrunnen - Klikk for stort bilde Kari Larssen

På Sandve sørger havbunnens topografi for god surf break og surfere valfarter for å ri den perfekte bølgen. Sandvesanden anbefales for mer erfarne surfere. For nybegynnere innen bølgesurfing er Stavasanden et godt alternativ.

Åkrasanden er godt egnet for seilbrett og kiting. Kraftig vind og åpent hav gjør vinteren til høysesong for vindsurfere her.

Følg vindmeldingen.

Du kan leie brett (surf og SUP) hos Raw Ocean Lodge
 

Karmøys strender