Aktive dager

Bli med på guida tur eller lån det du trenger for en artig opplevelse.

Nærkontakt med elementene

Karmøy stiller med strender og hav på alle kanter.  Vind- og bølgesurfing, dykking, padling, drageflyging, - vinden bidrar med sitt her langs Norges vestkyst.

vindsurfer i lufta - Klikk for stort bilde Ørjan Iversen

Lær av de beste

Det kommer vel som en selvfølge at Norges flotteste strand, Åkrasanden, har fostret en Europamester i windsurf? Bli med Martin Møller Hovda på kurs.

Øyhopping

Feøy er kjent for sin skjærgård med viker og kanaler, og bilfrie veier. Herfra kan du bli med på båtturer og fiske: T 99 23 54 99. Det går rutebåt fra Haugesund og Kveitevik på Torvastad. Er du mer interessert i fart og spenning? Viking Adventure tilbyr fartsfylt RIB-safari med øyhopping til Røvær og Feøy.

holmer og skjær ute i sjøen - Klikk for stort bilde Camilla Vandvik

Padleparadis

Fantastiske naturopplevelser venter for deg i kajakk. Torvastadsjøen og Vikingstad har tett med holmer og viker å by på. Fotvatnet/Bygnes, Gofarnes/Kopervik og Lindøy/Fosen kan utforskes med leid kano og sit on top kajakk fra Frilager. Ønsker du følge med kjentmann? Oppkoma tilbyr turer med kajakk og utleie, sjekk på Facebook.

Kajakkpadler i solnedgang - Klikk for stort bilde Rune Johnsen

Prøve fiskelykken?

Med håndsnøre eller stang kan du fiske fritt etter saltvannsfisk. Det er regler for ferskvannsfiske:

Visste du at?

Hummeren er freda fra 1. januar–1. oktober.  Minstemål er 25 cm. 

Ramsalte opplevelser

Opplev Karmøys kystlandskap med lokal guide. Hos Raw Ocean Lodge kan du prøve surfing, buldring, bli med på fisketur og kystvandring. Skaarnesheimen er et fint startsted for stier gjennom røffe steinlandskap, idyllisk havn, til storhav og flotte sandstrender. Spennende historier og mat av kortreiste råvarer tilberedes ute. 

Opplev Skudeneshavn

Sykkelutleie
Robåt utlån
Skjærgårdstur
Båttur til Geitungen
SUP leie og tur
Fisketur
Guidet byvandring

Aktiv til fjells

Turmarsjen «Vårspretten» arrangeres siste søndag i april. Hovedtrase er fra idrettsplassen i Skudeneshavn (2x4,5km).  Alternativ løype er traseen fra Mjåvatn (2x1,7 km).  «Karmøymarsjen» går andre søndag i juni. Fra Karmøyhallen i Kopervik over Karmøyheia til Skudeneshavn. Årlig arrangerer fjell-laget familiedag på Røyningsbu søndag i uke 36.
Det legges ut orienteringsposter i Skudenes og Ferkingstad hvert år.

Se turtips her.

Golf for enhver smak

Velg mellom tre golfbaner i naturskjønne omgivelser: Torvastad, Kolnes, Skudeneshavn.
Ta med frisbee og utfordre venner og familie på Blikshavn, i Liarlund eller Bjørgene.
Minigolfen familiepark finner du på Torvastad: