Unik overnatting

Hva med en uforglemmelig natt på et fyr ute i havgapet, en hengekøye i solnedgang, en dorm nær surfemekka, blant hvitmalte trehus med historisk sus?
Her er det bare å velge og vrake…

Tett på Nordsjøen

Karmøya har hav på alle kanter og er et spennende sted både i storm og stille – du kan til og med oppleve alle årstider på en og samme dag! Nordsjøen innbyr til friske bad, bølgelek, vindsport, fiske og ny energi. Et deilig sted å lade batteriene i nærkontakt med elementene.

Opplev Nordsjølivet hos Raw Ocean Lodge. Hør bølgene slå fra din private dome, bungalow eller enkle, men kule rom med utsikt. Guidede turer og aktiviteter. Sommerkafe.

Fyrferie for alle

Herlig å våkne til bølgeskvulp – midt ute i havgapet på et fyr. En uforglemmelig opplevelse for store som små – i storm og stille. På Karmøy kan du sove i tre helt ulike fyrboliger, fra rustikt til luksuriøst.

Vikeholmen fyr - Klikk for stort bilde

Ved Vikeholmen fyr passerer båtene like utenfor stuevinduet. Selv om fyret er i Skudeneshavns innseiling får du likevel en følelse av å være langt ute i skjærgården, med svaberg og lune bukter.  Her er sengeplass til 10 og du disponerer båt. Bynær overnatting med fantastisk utsikt.

Karakteristiske Geitungen fyr troner majestetisk på toppen av øya. En naturopplevelse i Skudeneshavns ytre havnebasseng. Geitungen er av de siste fyrene som ble bygd i Norge, tent for første gang i 1924. Bolighuset er en turistforeningshytte (DNT) med 35 sengeplasser og 8 soverom. 

Høyevarde fyrstasjon befinner seg som en skjult skatt i naturlandskapet, inne på Hydros anlegg på Håvik. Opprettet i år 1700 og inneholder i dag herskaplige rom, møterom, hageanlegg, spisesal  - og nydelig mat. Åpent for individuelle gjester i juli. 

Utenatt

Telt over Sandvesanden - Klikk for stort bilde

I Karmøy finnes det mange fine steder å sette opp telt – og takket være allemannsretten har man også i mange tilfeller lov til det.

Reglene for overnatting i utmark (skog, myr, fjell og kystområder):
• minst 150m fra hus eller hytte
• inntil 2 døgn på samme sted

Frister det å sove under åpen himmel? Hengekøye fikser du lett i naturen blant trær, eller heng deg på en av Sandhåland camping sine knauser ut mot Nordsjøen!  

Er du mer opptatt av komfort, så kan panoramahyttene være det rette for deg! Spektakulære hytter med vindusflater mot sjø og solnedgang.

Dame i vindu nyter utsikt over berg og hav - Klikk for stort bilde Ida Kristin Vollum

Trehusidyll

Blant hvitmalte hus kan du våkne blant kniplede blondegardiner, fargerike rosehager og duften av nybrygget kaffe – i byens tidligere bakeri, et hus byttet i sild, og annet sjarmerende husvære med historisk sus.

Sjøhusrekke med havnebassenget i Skudeneshavn, båter og Normeshuset overnatting - Klikk for stort bilde Camilla Vandvik

Norneshuset ligger nede ved sjøen med brygge og uteplass. Huset kommer opprinnelig fra Riga og ble fraktet med seilskute som betaling for sild. 

Reintersenhuset har en spennende kombinasjon av rom til leie, flott gammeldags stue og egen kafe. Verdens minste kafe var opprinnelig bakeri og ligger midt i hjertet av gamlebyen, Nullen.

Gamlekaien var skysstasjon fra 1720 og deretter gjestgiveri i 200 år. Nå kan du bo herskapelig og følge med på passerende sjøvegen.

Havn hotell og restaurant ligger midt i havnebassenget. Med store vindu mot sjøen og kort rusletur til Bade-Olena og badstuen der.

Overnattingstilbud