Meny +

  • I idylliske Beiningen finner du Skude fyr
  • Spesielt landskap utfolder seg over Burmavegen

Oppdag Karmøy fra sykkelsetet

På Karmøy finnes flotte områder som egner seg godt til å oppleves fra sykkelsetet. Her kan du komme nært på den vakre og varierte naturen. Røff kystlinje, lyngkledde heier, brusende sjø og kvitrende fugler i fritt svev.

Pakk nistepakken og ta sykkelen fatt. Det finnes forskjellige alternativer til sykkelrute, som har variert lengde og tid.

Skuderunden
En flott sykkeltur på Sør-Karmøy langs landevei og strandkant. Variert natur med heilandskapet langs Burmaveien, frodig kystlandskap på østsida og gylne strender på vestsida gjør turen unik.  Den trivelige og sjarmerende seilskutebyen Skudeneshavn er et naturlig utgangspunkt for turen. Fra Skudeneshavn mot Syre og Sandve, og videre mot Ferkingstad. Deretter østover over Burmaveien til Blikshavn. Videre sørover til Skudeneshavn. Alle veier, med unntak av Burmaveien, er asfaltert.

Karmøyrunden i North Sea Cycle Route
Karmøyrunden er en del av den internasjonale sykkelruten North Sea Cycle Route, en skiltet sykkelrute med 6.200 km spennende opplevelser for sykkelturister. North Sea Cycle Route går gjennom alle land som grenser til Nordsjøen: Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige, Norge, England og Skottland. Karmøyrunden er en rundtur på 97 km i sin helhet og er lettsyklet. Det er bussforbindelse mellom Håvik kollektivterminal og Stavanger via Karmøytunnelen. Nordsjøruta går nå med båtforbindelse mellom Stavanger og Nedstrand i Tysvær, og er skiltet fra Haugesund.

Sykkelutleie hos turistinformasjonen i Skudeneshavn.