Meny +

 • Feøy kanal
 • Sålefjell
 • Lindøy
 • Sør i Karmøyheiene, Røyningsbu
 • Spannavarden
 • Sålefjell
 • Pakk nistepakken og ta sykkelen fatt. Det finnes forskjellige alternativer til sykkelruter, som har variert lengde og tid.

Ut i naturen

Karmøynaturen er innbydende og mangfoldig med et utall av muligheter for friluftsliv, naturopplevelser og avkobling. Hva med å pakke ryggsekken med noe godt og ta turen på en av de mange stiene som snor seg gjennom landskapet, eller bestige topper som lar deg skue ut over store deler av Haugalandet?

 • Åkrasanden/Ferkingstad. Mellom det gamle Åkratunet og nausttuftene på Hop ligger kulturminner som perler på snor. Det finnes et yrende fugleliv og en mengde planter og vekster langs de lysende, hvite sandstrendene på Karmøys vestside. Her er spor tilbake til vikingtiden, med steinstøtter som symboliserer Kong Augvalds døtre, “Skjoldmøyane”, og nausttufter etter sjøkongen Ferking. På Rabinowitzplassen kan du leke med virkeligheten ved å se gjennom glasskunstverket «Tid».
 • Ridestien på Visnes. Turområde ved det spennende Visnes gruveområde med gode spaserstier.
 • Bukkøy, Avaldsnes. Naturområde med stier rundt Vikinggården. Sti fra Olavskirken på Avaldsnes. Kirken fra 1250 var et viktig stopp på pilegrimsleden til Nidaros.
 • Sør-Karmøy. På Sør-Karmøy fører de fleste stier til Røyningsbu. Hytta holder åpent kl. 11-14 søndager og helligdager unntatt 1 og 17. mai og da er det mulig å få seg en kaffiskvett og noe å bite i. Røyningsbu har også plass til overnattingsgjester og kan ta imot grupper inntil 20 personer. Kart over merkede stier fåes kjøpt på turistinformasjonene.
 • Karmøymarsjen. En tur over Karmøy’s tak! Underveis opplever du variasjonene i Karmøynaturen, fra lune skoger til åpne lyngheier. Søre Sålefjell er ikke særlig ruvende i terrenget med sine 132 meter, men utsikten som gir deg oversikt over det meste av Haugalandet er upåklagelig.
 • Fotvatnet. Kjekk rundtur i Kopervik/Bygnes. Fint padlevatn.
 • Kinnebu og Åkramarka. Åkramarka har rik og variert natur, fra kultur- og jordbrukslandskapet i vest, til lyngheier og “snaufjell” i øst. Med panoramautsikt mot Åkrehamn og havet i vest ligger Kinnebu. Hver søndag, fra 1.september til skolens sommerfri, er hytta åpen kl. 11-14.
 • Tronefjell & Spannavarden. De høyeste toppene i Karmøy kommune finner du på fastlandet, Tronefjell (151 moh) og Spannavarden (146 moh) er to av dem.
 • Tuastadvatnet. På søndre delen av Karmøys fastland ligger Tuastadvatnet. Tuastadvatnet ligger svært idyllisk til, omkranset av variert terreng, skog og noe lynghei.
 • Bjørgene. På Torvastad, Nord-Karmøy finner vi turområdet Bjørgene. Dette er et familievennlig område med lysløype i småkupert natur rundt fem høyder. Det er mange stier, som gir muligheter til rundturer av varierende lengde.
 • Lindøy Friluftsområde, like sør for Røyksund, har mye å by på: lyngheier, skog, strender og badeplasser, leirplass med gapahuk, klatrepark, bær, gode fiskeplasser. For utleie av robåt og kano ta kontakt med Friluftsrådet T: 52 77 48 30.

Turkart her

Aktiv til fjells
Turmarsjer: “Vårspretten” siste søndag i april. Hovedtrase er fra Skudeneshavn på idrettsplassen (2 x 4,5 km). Alternativ løype for familier med små barn er traseen fra Mjåvatn (2 x 1,7 km). “Karmøymarsjen” andre søndag i juni. Går fra Karmøyhallen i Kopervik over Karmøyheia til Skudeneshavn.
Familiedag: En dag med aktiviteter for hele familien på Røyningsbu søndag i uke 36.
Turorientering: Det legges ut 45 poster i Skudenes og Ferkingstad hvert år. I tillegg er det 15 poster som er enkle å finne i marka rundt Skudeneshavn.

Båt, brett, padling & fiske:
– Opplev skjærgården i Skudeneshavn med robåt. Gratis utlån på turistkontoret i Skudeneshavn, fra 1.juni-31.august. Torget. t: 52 85 80 00, epost: turist@karmoy.kommune.no.
– Lindøy Friluftsområde kan utforskes med robåt og kano. For utleie, kontakt Friluftsrådet T: 52 77 48 30.
– Båt med mannskap:
M/S Rima kan bestilles til fisketur (8 personer) eller kosetur (10-12 personer) T: 90589727/97708224/99612783.
M/S Øyakongen har plass til 40 personer (ca. 10 stk. kan fiske om gangen), M/S Rana 20” tar 6 personer. T: 99 23 54 99.
– Feøy er kjent for sine skjærgårdliknende viker og kanaler, idylliske friluftsområder og bilfrie veier. Rutebåt fra indre kai i Haugesund, samt Kveitevik på Torvastad.
– For organiserte turer med kajakk eller utleie av utstyr ta kontakt: epost@oppkoma.no eller 911 80 570. oppkoma.com
– Du kan leie SUP (stand up paddle board), surfebrett og fiskeutstyr ved å kontakte: booking@skaarnesheimen.no

Oppdag Karmøy fra sykkelsetet
På Karmøy finnes flotte områder som egner seg godt til å oppleves fra sykkelsetet. Her er alternative sykkelruter. Sykkelutleie hos turistinformasjonen i Skudeneshavn og Skudenes camping. El-sykler til utlån i Åkrehamn; på Amfi og Centrum varehus.