Matglede

Delikatesser rett fra Nordsjøen og ferske råvarer opp av grønne åkre.
Kanskje har du hørt om den verdenskjente Kanuttapølsa?

Mat fra Nordsjøen

Nærheten til havet gir ypperlig tilgang til dagsfersk sjømat. 

Mann med tare i sjøen - Klikk for stort bilde Kristoffer Vincent Hansen

Raw Ocean Lodge høster tang, skjell og lokale urter for å skape unike matopplevelser.

I Skudeneshavns gamle smie får du både nydelig mat og god atmosfære, på Smiå Bistro & Pianobar. 

Vendt mot sjøsiden forsyner du deg av havets delikatesser på Havn restaurant.

På Kaien i Sævelandsvik byr på kortreist fra den gamle skipshandelen og sildefabrikken.

Sjømatutsalg 

Hos Åkra Sjømat får du fersk fisk hver dag. I fiskebutikken får du gode råd, menyer og smørbrød. Egen krabbefabrikk og herlig krabbemat.

Karmøy Laks ble etablert som familierøkeri i 1967 og har utviklet seg til et spesialrøkeri for lakseprodukter. Prosessen fra filetering, salting, tørking, røking, modning til ferdig produkt bearbeides for hånd - i ca.100 timer! Utsalgssted: På Kaien

Norske Fiskeprodukter leverer sjømatprodukter som er fryst ned direkte fra båt rett etter fangst. Kan det friste med en flott kaviar kanskje?

Skåren fisk & skalldyr har utsalgsbod av fiskemat og reker på kaien i Åkrehamn og i Finasvingen Kopervik. Torsdag-Lørdag.

laks og tang - Klikk for stort bilde

Visste du at?

Kanuttapølsa er en godbit med kultstatus. I bua på Rådhusvegen, Åkrehamn.

Sjarmerende kafeer

Hva med å sitte her med kaffekoppen en dag det regner? Da blir iallfall humøret hakket bedre. 

Inne fra verdens minste kafe med utsikt ut vindu med blondegardin - Klikk for stort bilde

Vili & Ve er den søteste kafeen på Åkra. Her har de et godt utvalg lunsjretter, bakeri med den populære Karmøykaka og butikk med fint utvalg av glasskunst, keramikk og annet laget av ansatte på arbeidsmarkedsbedriften Solstein. 

På Fransehagen Cafe & Bistro får du lokal mat med fransk vri i historiske omgivelser. Fransk bistro i Visnes gamle gruveområde.

I Ferkingstad havn kan du hygge deg i sjarmerende sjøhus på Himsligt og Dreggen.  Ypperlig i kombinasjon med en tur langs kulturstien Åkrasanden-Ferkingstad eller en lat dag på stranden…

Inne fra Badehuset kafe - Klikk for stort bilde
Foto av Verdens minste kafe i Skudeneshavn - Klikk for stort bilde
Majorens kaffestue interiør - Klikk for stort bilde
Lapper i vindu på verdens minste kafe - Klikk for stort bilde

I Skudeneshavn på 1800-tallet var det Nullen som var byens knutepunkt. Her finner du gamle bakerens hus som i dag huser «Verdens minste kafe» med krambodsjarm og vindusbestilling for folk i farta.

Badehuset kulturkafe har vært både fjøs og badeanstalt for fiskere. I dag rommer grindabygget god mat og drikke samt flotte håndlagde salgsprodukter. Afternoon Tea kler disse omgivelsene.

På Dampskipskaien finner du sommeråpen kafe og aktiviteter knyttet til husflid i den gamle Tåkelurfabrikken. Her ble verdenspatent på tåkeluren satt i 1881! I dag finner du flotte håndarbeider og bakevarer i trivelige lokaler.

Majorens kaffestue har navnet etter Frelsesarmeens oppstart i byen, og byr på en hjemmekoselig og fornem atmosfære og hyggelig gårdsplass.

Og noe attåt…

Få et innblikk i en bryggers hverdag og hvordan smakene blir til. Skudenes Bryggeri har utsalg og produserer flere typer brus under CAPO merket som en arv etter DaCapo Mineralvannfabrikk som holdt til i Skudeneshavn. 

Gårdsutsalg

Sjekk ut Kjøkkenhagen på Ådland, Snik Gårdsutsalg, Dahl Potetindustri og Grønnsakbua på Molin.

Langåker kålåker - Klikk for stort bilde Liv Ragne Steffensen

Drømmebakeriet selger deilige bakevarer fra bod på Torget i Skudeneshavn, i hagekafeen på Øvrevik gård eller i pikinkkurv til å ta med på tur. Bod med selvplukk; grønnsaker, saft og syltetøy.

På gården Rosengard selges sesongens grønnsaker og friske snittblomster. Hos Karmøy bringebær er det både salg og selvplukk.