Meny +

  • Nordvegen Historiesenter
  • Viking for en dag
  • Tidlig lesetrening – på et av Karmøys bibliotek
  • To små vikinger
  • Eventyrjakt!
  • Hiv Away!
  • Arkeolog for en dag
  • Museet i Mælandsgården

Gøy for hele familien

Viking & Arkeolog for en dag 

I følge skriftlige kilder hadde selveste Harald Hårfagre, og andre vikingkonger, sete her på Avaldsnes. I aktivitetsopplegget «Viking for en dag» kan du kle deg ut som viking og oppleve hvordan livet var i vikingtiden. Monumentale gravhauger, bautasteiner og middelalderkirken er tydelige spor etter rike konger og høvdinger på Avaldsnes. Det må arkeologi og forskning til for å avdekke flere hemmeligheter. I aktivitetsopplegget «Arkeolog for en dag» kan du kle deg ut og delta i aktiviteter som kan gi svar på hvordan arkeologer arbeider. Arena for aktivitetene er på Nordvegen Historiesenter, ute i kulturlandskapet og nede på Vikinggarden. Aktivitetshefter og utkledningsklær; 50 kr per person.
For en spennende rebus; prøv deg på Vikingjakten!
Kong Augvaldsvei 103, 4262 Avaldsnes, www.opplevavaldsnes.no

Vikinggården

15 minutters spasertur fra Olavskirken kommer du til Vikinggården, hvor du kan oppleve hvordan vikingene bodde og levde. I sommersesongen er langhuset, rundhuset og gropehusene åpent for besøk. Møt vikingene til aktiviteter og omvisning kl. 12.00 til 16.30. I vikene er det mulighet for grilling og bading.

Vikingfestivalen

kan oppleves hvert år i juni med «vikinger» fra hele Europa. Her er det vikingmarked og i teltene arbeider vikinger med tradisjonelle håndverk. Se smeden i arbeid, prøv bueskyting og gjøgling, og se det forrykende kampshowet!

Ut på Eventyrjakt

«Jakten på Damå i Parken»

Eventyrjakten er en aktivitetsrebus for eventyrlystne som tar turen til Skudeneshavn. Oppdagelsesferden i Skudeneshavns gater tar omtrent 1,5 time og kan selvsagt kombineres med lek, parkliv og kafébesøk! I eventyrjakten blir du bedre kjent med Skudeneshavns historie. Her kan man finne minner om fiske, kystkultur og byliv. Kart og diplom kan hentes på Turistkontoret i Skudeneshavn, Verdens minste kafé og Hillesland bokhandel.
Eller last ned her:

Last ned rebus

Last ned diplom

«Eventyrjakten på Visnes»

Eventyret starter med to menn som var på fisketur. Nå inviteres det til å følge deres fotspor inn i den eventyrlige gruvehistorien. Aktivitetsrebusen i det gamle gruveområdet tar omtrent 1 time og kan selvsagt kombineres med grilling, lek og museumsbesøk! I Visnes er det mye spennende å se. Her ligger en stor lekepark, friluftsområde, mangfoldige minner fra fortiden og museer om gruvehistorien. I Litleorta kan du leke gruvearbeider.
Kart og diplom kan hentes i postkasse bak Visnes-skiltet, ellers på Visnes Gruvemuseum og Nordvegen Historiesenter. Det kan også skrives ut her:

Last ned rebus

Last ned diplom

«Eventyrjakten i Kopervik»

Vil du vite mer om Koperviks historie og om kulturminner du kan oppleve i byen? Prøv en runde med Eventyrjakten i Kopervik. Rebusløpet tar deg med til sentrale steder i byen, fra Strømsund bro til losstasjonen på Treborg. Kart og diplom kan hentes på rådhuset, biblioteket, Hillesland eller det kan lastes ned her:

Last ned rebus

Last ned diplom

“Eventyrjakten i Åkrehamn”

er en rebus som tar dere med i jakten på havets sølv. Her blir dere bedre kjent med Åkrehamns historie og kystkultur. Lykke til med jakten!
Kart og diplom kan hentes på Karmøy kulturhus, Torgunns barneklær, og MIX Åkrehamn. Eller last ned her:

Last ned rebus

Last ned diplom

Kino

Karmøy Kino i Kopervik tilbyr gratis sommerkino i skoleferien. Husk å møte opp i god tid. Stangelandsgt.7, 4250 Kopervik, T: 52 75 75 00.

Bibliotek

Karmøy folkebibliotek har hovedbibliotek i Kopervik og filialer i Skudeneshavn og Åkrehamn. T: 52 81 16 15.

Kulturhus

På Karmøy er der fem kulturhus, i Skudeneshavn, Åkrehamn, Kopervik, Norheim og Torvestad.