Meny +

  • Nordvegen Historiesenter
  • Viking for en dag
  • Tidlig lesetrening – på et av Karmøys bibliotek
  • To små vikinger
  • Eventyrjakt!
  • Hiv Away!
  • Arkeolog for en dag
  • Museet i Mælandsgården

Gøy for hele familien

Vil du være Viking eller Arkeolog for en dag? 

Med aktivitetsheftene «Viking for en dag» og «Arkeolog for en dag» kan du kle deg ut, finne spor etter fortiden og oppleve hvordan livet var i vikingtiden. Oppgavene leder deg gjennom Nordvegen Historiesenter, ute i kulturlandskapet og nede på Vikinggarden.
For en spennende rebus; prøv deg på Vikingjakten!
Kong Augvaldsvei 103, 4262 Avaldsnes, www.opplevavaldsnes.no

Vikinggården

15 minutters spasertur fra Olavskirken kommer du til den spennende Vikinggården, hvor du kan oppleve hvordan vikingene bodde og levde. I sommersesongen er langhuset, rundhuset og gropehusene åpent for besøk. Møt vikingene til aktiviteter og omvisning kl. 12.00 til 16.30. I vikene er det mulighet for grilling og bading.

Vikingfestivalen

kan oppleves hvert år i juni med vikinger fra hele Europa. Her er det vikingmarked og i teltene arbeider vikinger med tradisjonelle håndverk. Se smeden i arbeid, prøv bueskyting og gjøgling, og se det forrykende kampshowet!

Ut på Eventyrjakt

«Jakten på Damå i Parken»
Eventyrjakten er en aktivitetsrebus der du blir bedre kjent med Skudeneshavns historie; minner om fiske, kystkultur og byliv. Oppdagelsesferden gjennom gamlebyen kan selvsagt kombineres med lek, parkliv og kafébesøk! Kart og diplom på Turistkontoret i Skudeneshavn, Verdens minste kafé og Hillesland bokhandel. Og digitalt her:
Last ned rebus
Last ned diplom

«Eventyrjakten på Visnes»
Eventyret starter med to menn som var på fisketur. Nå inviteres du til å følge deres fotspor inn i den eventyrlige gruvehistorien. Aktivitetsrebusen i det gamle gruveområdet forenes perfekt med grilling, lek og gruvearbeid på museet! Her ligger en stor lekepark, friluftsområde og mangfoldige minner fra fortiden. Kart og diplom kan hentes i postkasse bak Visnes-skiltet, ellers på Visnes Gruvemuseum og Nordvegen Historiesenter. Og digitalt her:
Last ned rebus
Last ned diplom

«Eventyrjakten i Kopervik»
Vil du vite mer om Koperviks historie og om kulturminner du kan oppleve i byen? Rebusløpet tar deg med til sentrale steder i byen, fra Strømsund bro til losstasjonen på Treborg. Kart og diplom kan hentes på rådhuset, biblioteket, Hillesland eller digitalt her:
Last ned rebus
Last ned diplom

“Eventyrjakten i Åkrehamn”
er en rebus som tar dere med i jakten på havets sølv. Her blir dere bedre kjent med Åkrehamns historie og kystkultur. Lykke til med jakten!
Kart og diplom kan hentes på Karmøy kulturhus, Torgunns barneklær, og MIX Åkrehamn. Eller last ned her:
Last ned rebus
Last ned diplom

Kino

Karmøy Kino i Kopervik tilbyr gratis sommerkino i skoleferien. Stangelandsgt.7, 4250 Kopervik.

Bibliotek

Karmøy folkebibliotek har hovedbibliotek i Kopervik og filialer i Skudeneshavn og Åkrehamn.

Kulturhus

På Karmøy er der fem aktive kulturhus, i Skudeneshavn, Åkrehamn, Kopervik, Norheim og Torvastad.