Meny +

Mange spennende aktivitetsmuligheter

Kjenn naturens krefter en uværsdag ytterst på moloene. Møt røsslyngen i rødmende blomst i heiene! Karmøynaturen er innbydende og mangfoldig med et uttall muligheter for friluftsliv, naturopplevelser og avkobling. Alt ligger til rette for spennende fiske, fra land, i båt og i vann. På Sør-Karmøy ligger særpregede lyngheiområder med mulighet for å oppleve natur som på det norske høyfjell. Ta en sykkeltur gjennom heiområdene eller vandre langs vestsidens kritthvite sandstrender med vakkert og variert dyre- og planteliv!

Karmøy var et av de første områdene i Norge som ble bebodd etter siste istid. Kommunen er rik på spor og kulturminner etter de mennesker som bodde her før oss, fra tusenårgamle gravhauger til den mektige Avaldsneskirken fra 1250.
– Opplev Karmøy!

Båt, brett, padling & fiske:
– Opplev skjærgården i Skudeneshavn med robåt. Gratis utlån på turistkontoret i Skudeneshavn, fra 1.juni-31.august. Torget. t: 52 85 80 00, epost: turist@karmoy.kommune.no.
– Lindøy Friluftsområde kan utforskes med robåt og kano. For utleie, kontakt Friluftsrådet T: 52 77 48 30.
– Båt med mannskap:
M/S Øyakongen har plass til 40 personer (ca. 10 stk. kan fiske om gangen), M/S Rana 20” tar 6 personer. T: 99 23 54 99.
Til Geitungen fyr (11 passasjerer) T: 48 15 23 53.
– Feøy er kjent for sine skjærgårdliknende viker og kanaler, idylliske friluftsområder og bilfrie veier. Rutebåt fra indre kai i Haugesund, samt Kveitevik på Torvastad.
– For organiserte turer med kajakk eller utleie av utstyr ta kontakt med Oppkoma på facebook eller t: 911 80 570
– Du kan leie SUP (stand up paddle board), surfebrett og fiskeutstyr: booking@skaarnesheimen.no, rawoceanlodge.com
– Fotvatnet, Bygnes, kan utforskes med kano. For utleie, kontakt Speidergruppa T: 99 64 37 76. kanonaust.litlafot@gmail.com

Oppdag Karmøy fra sykkelsetet
På Karmøy finnes flotte områder som egner seg godt til å oppleves fra sykkelsetet. Her er alternative sykkelruter. Sykkelutleie hos turistinformasjonen i Skudeneshavn og Skudenes camping. El-sykler til utlån i Åkrehamn; på Amfi og Centrum varehus.