Meny +

 • Sandvesanden
 • Stava, Ferkingstad
 • Åkrasanden - Kåret til Norges flotteste strand!

Dra til syden …

Lange, silkemyke sandstrender i bukter og viker. På en varm sommerdag er ingenting som å besøke en av våre lokale «sydenstrender». Sandvesanden ved Skudeneshavn og Åkrasanden lenger nord inviterer til hvit sand og rent klart vann. Karmøys strender er et førsteklasses badested både for barn og voksne – og en deilig plass å lade batteriene. Storhavet er et flott skue, uansett vær. Karmøystrendene er et yndet tursted hele året.

Åkrasanden har det anerkjente miljømerket Blått Flagg, som er en eksklusiv internasjonal miljøsertifisering for strender og marinaer. Langs strandlinjen fra Åkrehamn til Ferkingstad går en kultur- og natursti. En vandring her byr på særegen sandvegetasjon, spennende historiske spor og et kulturlandskap formet av mennesker gjennom århundrer. På Rabinowitzplassen kan du leke med virkeligheten ved å se gjennom det praktfulle glasskunstverket «Tid».


Strendene finner du her: 

Vest på Sør-Karmøy

 • Lahammer, bystranda i Skudeneshavn (650 m). Liten trivelig bukt, langgrunt og skjermet.
 • Sandholmen, Syre. 2,7 km fra sentrum Skudeneshavn. 
Kort spasertur fra båthavna på Syre, følg stien videre inn i den lille skogen. Sandholmen er en flott, naturlig badestrand. Her er det nydelig å være en lun sommersdag. To langgrunne viker innbyr til barnevennlig lek, med både sand og gressområder. Fint startsted for turer inn til Skudeneshavn dersom du har med deg kano eller kajakk.
 • Sandvesanden er en av Karmøys fineste strandperler, like ved Sandve, nord for Skudeneshavn (4,8 km). Området er ekstremt artsrikt – vegetasjonen rundt stranden er en sann nytelse for en planteelsker. Volleyballnett. Mobilitetsmatter (sommer). Toaletter.
 • Sandhåland. Innbydende hvit sandstrand 300 m nedenfor Sandhåland camping.
 • Stavasanden. Stavasanden og de omliggende slettene er et svært spennende stykke Norge – med sine historiske spor, sanddyner, svaberg og bølgedramatikk.
 • Åkrasanden. Mange har fått seg en overraskelse på sin første rusletur over Åkrasanden. Spesielt sommerstid råder det middelhavsstemning på stranden, der den ligger langstrakt og sandhvit mot det turkise havet. Toaletter. Mobilitetsmatter (sommer).

På Karmøys fastland

 • Lindøy Friluftsområde, Røyksund. Stiene bringer fotfolket over lyngheier, gjennom små klynger av skog, ned til strender og badeplasser og inn til en leirplass med gapahuk. Lindøy er også et populært sted for bærplukk på sensommeren og høsten, da bugner det av blåbær og tyttebær. Det finnes også gode fiskeplasser, med litt flaks kan du få en sjøaure på kroken. Kano/båtutleie, sandvolleybane, klatretau, grill- og bålplasser, gjestebrygger, toaletter.
 • Aksnesstranda. Sørvendt mot Førdesfjorden ligger Aksnesstranda et kvarters kjøring fra Haugesund sentrum. Strandområdet består av en liten, langgrunn sandstrand, svaberg, fjæresteiner og gressletter i skogkanten med tumleplass for soling og lek. Toaletter.