Tidsreise

Karmøy har en usedvanlig rik kulturarv som du kan ta del i på mange vis. På digital reise, historisk vandring eller med familierebus.

Tilbakeblikk 

Opplev Karmøys fascinerende historie gjennom appen Tilbakeblikk. Reis tilbake i tid med interaktive scener og skikkelser som gir deg en smakebit på epoker, historiske begivenheter og myters opprinnelse. 

Mobil med app i hendene ved blomstrende hage - Klikk for stort bilde

Hvilke karakterer kunne en møte i Skudeneshavns gater i byens storhetstid, og hvilke historier kan de fortelle på din vandring i dag? 
Hvordan har det vært for sivile på Syre å få tyskerne "i hagen"? kan en undre seg på Syreneset fort. 
Og hvordan vil et møte med sagnet om Skjoldmøyene utspille seg?

Dette er glimt av historier som formidles med Tilbakeblikk. Velkommen til et utendørs digitalt teater. Last ned gratis i Appstore eller Google Play. 

Historisk vandring med teatervri

I Skudeneshavns gamleby, på Historiske Avaldsnes, i Åkrehamn og Visnes gruveområde kan du følge rollefigurer på en spennende teatervandring.

To skuespillere som rallar og funksjonærfrue utenfor den rødmalte kafeen i Visnes - Klikk for stort bilde

Du kan oppleve gruveområdet på Visnes med en historisk vandring sammen med rallaren og funksjonærfrue søndager i juli.

Kom og se Skudeneshavns gullalder utfolde seg, mer enn 100 år senere! Hver lørdag i juli kan du følge skuespillere på en reise. Her blir du kjent med byens utvikling gjennom ulike blikk og ståsted. 

Møt vikinger og pilegrim på Avaldsnes:
Hele sommeren møter du husbond og husfru til omvisning og guiding på vikinggården. Pilegrim Siv tar deg med i og rundt Olavskirken på middelaldersk vis.

I Åkrehamn kan du ta del i fiskerihistorien sammen med sildakånå på byvandring og museumstur, og bli med båten Rima og fiskeren over til Mortholmen Sildesalteri.

Eventyrjakten

Aktivitetsrebus for Skudeneshavn (PDF, 2 MB), Åkrehamn (PDF, 2 MB), Kopervik (PDF, 2 MB) og Visnes (PDF, 478 kB). Kart kan skrives ut eller plukkes opp på stedet.