Pilegrimsvandring

Avaldsnes er regionalt senter for Kystpilegrimsleia som går fra Egersund til Trondheim. En spektakulær reise langs kysten - en saga fra viking til pilegrim.

Hellig Olav

Den flotte middelalderkirken ble bygget av kong Håkon Håkonsen rundt 1250 som en del av kongsgårdanlegget. Håkon Håkonsen viet kirken til Olav Den Hellige, og Avaldsnes ble dermed et viktig stoppested for pilgrimer på veg til Nidaros. 

Olavskirken med mur og tre - Klikk for stort bilde Ida K. Vollum / Vestfoto

Pilegrimspass og poster

Om sommeren får du gode råd og veiledning om pilegrimsaktiviteter like utenfor kirken, i et 400 år gammelt stabbur. På Nordvegen Historiesenter får du stempel i pilegrimspasset ditt. Her kan du være med på teatralsk vandring med pilegrimen Siv Eiriksdotter anno 1308. Fra Olavskirken til Bukkøy kan du følge sju pilegrimsposter i fine turomgivelser.

Pilegrimsherberger

Det finnes to overnattingssteder som er godkjent av Kystpilegrimsleden på Karmøy, det er Magasingården på Visnes (15 minutter fra Avaldsnes med bil), og Fredtun rett utenfor Skudeneshavn (ca 40 minutter med bil).

Turforslag

Kystpilegrimsleia gir deg informasjon om et rikholdig utvalg av turer. Her får du tips til gruppeturer, dagsturer og lengre turer, både langs Kystpilegrimsleia og de andre St. Olavsveiene i Norge.

En person med sekk over en bro til et fyr - Klikk for stort bilde Ida K. Vollum / Vestfoto