Meny +

Åkrehamn

Vest i havet ytterst mot Nordsjøen, ligger byen Åkrehamn med vakre sandstrender og svaberg. Befolkningen her har alltid vært knyttet til sjøen og fiskeindustrien, siden storhavet ligger rett utenfor stuedøren. Gamle Åkra kommune var i sin tid landets største fiskerikommune og ennå finnes et aktivt fiskerimiljø her. Fra det gamle havneområde med idylliske små trehus, går fremdeles sjarkfiskerne ut til fiskefeltene hver morgen. Fiskerne leverer fangsten i havna senere på dagen, og de fleste dager kan en kjøpe fersk fisk, reker eller krabbe i havna.

Åkra sjømat har et anerkjent kvalitetsnavn på markedet og er blant landets ledende leverandører av krabbeprodukter. De holder til på Årabrotsholmen og kontaktes på T: 52 81 68 70.

Kystmuseet nede ved havna viser hvordan livet var i Åkrehamn i tidligere tider. Her formidles også historier om kontakten mellom Vestkarmøy og USA. Eventyrjakten er en artig familierebus som gjør dere bedre kjent med byens historie og kystkultur.

Videre mot sør fra havnen, kommer vi til den nydelige sandstranden Åkrasanden. Åkrasanden ble kåret til Norges flotteste strand i 2014! Langs den 2 km lange kultur og naturstien til Ferkingstad kan du oppdage et rikt fauna – og fugleliv.

Skal du handle finner du AMFI kjøpensenter med 30 butikker midt i sentrum.